Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с централата на ербега

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с централата на ербега

Лампата светна,изтрих грешката,но пак я записва,свалих кората в краката на пасажера и централата беше подгизнала в антифриз,радиаторчето е сменено и това са следи от преди това,въпроса ми е централата трябва по номер да отговаря или това е без значение,колата е с 4 ербега.
    166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...09&postcount=1

Виж тук колега,
    Обяснено е прекрасно как стават нещата.
    Аз имах същия проблем,и вече е решен :cheers
    Успех!
    Last edited by dakata; d.m.y г., 07:10.
    ALFA 166 2.0TS-хубавицата
    Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
    PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
    Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Аз проблема с кантара на пасажерската седалка съм го решил отдавна по посочения начин,но сега проблема е от антифриз и май е в самата централа.

Comment

Отвори централата и подсуши платката, ако се е наквасила, но най-вече почисти буксата и, защото тя със сигурност е зеленясала.

Твърде е вероятно това да оправи нещата.

Не забравяй да вършиш всичко това при откачен акумулатор.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Точно,буксата беше зеленясала,пичистих я и я напръсках с контактен спрей,но след 10мин.пак записва грешката,може и да ае оправи ако подсуша централата,но като гледам къде е навряна не е ли по добре да я заменя?

Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk

Comment

Първоначално публикувано от Trenkata Покажи съобщение
            Точно,буксата беше зеленясала,пичистих я и я напръсках с контактен спрей,но след 10мин.пак записва грешката,може и да ае оправи ако подсуша централата,но като гледам къде е навряна не е ли по добре да я заменя?

Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
            Ако демонтираш металната стойка на която са монтирани модулите над централата (крепи се на 2 болта М6 ниско долу откъм пасажерското място), ще ти е доста по-лесно да демонтираш централата.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Ок,ще пробвам така с промивка със спирт и подсушаване и ще пиша за резултата.

Comment

Колега кой номер грешка ти дава че при мен направо не ми дава да я изтрия И аз имам следи от предишни течове по централата
                ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Трябва да видя коя беше като номер иначе е за обтегачите на коланите ту левия,ту десния и това ме накара да погледна какво се случва зад ИЦС-а.

Comment

При мен алармата се палеше епизодично заради същата периферия. След обстойна проверка на коланите, стигнах до извода, че проблемът е в централата или в конектора и.

Външно имаше следи от антифриз:

Мислех, че е вероятно и вътре да се е наквасила и поради това я отворих. Вътре нямаше никакви поражения а и платката е добре защитена с лак:

Поради това се фокусирах само върху почистването на конектора и.

Не съм ползвал контактен спрей а само обезмаслител - Изопропанол. Освен това изстъргах с пинцета пиновете на централата и премахнах механично зелената гадост между тях.

В резултат от това, грешката не се е появявала до момента (поне 3 години).

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Буксата изглежда абсолютно по същия начин,ще опитам да я почистя по добре и дано се оправи иначе смяна на централата.

Comment

Не е зле и да разглобиш женския конектор и да видиш, какво става вътре. Аз не съм го отварял, но съм почти сигурен, че вътре има някакви комутиращи пластини, които вероятно окъсяват пиновете, които стоят срещу тия по-широките отвори (които влизат върху пласмасовите пишки откъм централата).

Това се практикува в подобни системи за да се окъси съответната верига след изключването и с цел предотвратяване на нежелано подаване на напрежение и съответно гърмежи.

Накратко - ако действително има комутиращи пластини вътре в буксата, то и те могат да правят мизерии. Щото, ако е така, то смяната на централата с друга, няма да реши проблема.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Тогава какво трябва да направя?

Comment

Пробвай първо да почистиш буксата на централата. Ако това не помогне, разклоби женския конектор, виж каква е ситуацията вътре и ако действително има клеясали пластини, ги оправи.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Ок,ще пробвам и ще пиша какво съм свършил.

Comment

Working...
                              X